Tegenwoordig is het ontzettend gemakkelijk om pakketten en producten te versturen. Er zijn veel verschillende verzendmethodes en verpakkingsmaterialen om ieder product veilig op zijn bestemming te krijgen. Luchtkussen enveloppen en verzendzakken zijn daarin erg handig.

De bescherming van luchtkussen enveloppen

Luchtkussen enveloppen, ook wel bubble enveloppen genoemd, zijn ideaal om breekbare spullen te versturen. De envelop zit vol met luchtkussentjes die het product beschermen. Je stopt het product in de envelop, haalt er de lucht uit en plakt de envelop dicht. Zo zit het product stevig ingepakt in de luchtkussentjes die schokken en stoten opvangen. Luchtkussenenveloppen zijn licht van gewicht waardoor ze goedkoop te versturen zijn. Ze zijn makkelijk te verkrijgen in veel formaten, van klein voor sieraden tot groot voor bijvoorbeeld schoenen. Ook zijn ze in diverse kwaliteiten te koop, van enkele laag folie tot meer lagen voor extra bescherming. Goede enveloppen zijn waterdicht en luchtdicht af te sluiten. Op de envelop kan het adres geschreven worden voor directe verzending. Steeds meer webshops maken gebruik van deze handige en voordelige verzendmethode.

Het gemak van de verzendzak

Verzendzakken zijn ook erg handig bij het versturen van producten en pakketten. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, van kleine zakken voor sieraden tot grote zakken voor bijvoorbeeld kleding. Verzendzakken beschermen de inhoud goed tegen beschadigingen. Ze zijn waterdicht en hebben een afsluitstrip waarmee je de zak stevig dicht kunt plakken. Op de zak kan het adres geschreven worden en ze kunnen gemakkelijk op de post worden gedaan. Verzendzakken met bubble coating bieden extra bescherming. Het ideale van verzendzakken is dat deze minder ruimte in nemen dan dat dozen doen. Hierdoor zijn ze beter voor het milieu en ook de opslag ervan bij uw winkel is een stuk minder uitgebreid. Door de stevigheid van het plastic van deze zakken is de zending ook beschermd tegen eventuele scherpe dingen onderweg. Zorg ervoor dat je altijd goed op let welke verzendmethode het best past bij de eigen wensen.

Geschikt voor iedere zendingen

Zowel luchtkussenenveloppen als verzendzakken zijn dus handige en voordelige manieren om spullen te versturen. Met de vele pakketdiensten als PostNL, DHL en UPS zijn je pakketten bovendien snel bij de ontvanger bezorgd. Of het nu breekbare spullen of kleding zijn, met de juiste verpakking komt alles heelhuids aan. Het is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig!

Verzenden was vroeger een heel gedoe, maar met de huidige verpakkingsmaterialen en pakketdiensten is het een fluitje van een cent. Luchtkussenenveloppen en verzendzakken zorgen ervoor dat elk pakket veilig op zijn bestemming aankomt. Handig en voordelig!